mandag den 31. maj 2010

Shelter

Havde mange gange havde tænkt på at lave et woodcraft hjørne med tilhørende et shelter, men var også mange gange kommet fra det igen. Men så skulle det være, kick startet af en kammerat der også gik i gang.

Allerede da der var lavet bålplads var det svært ikke at begynde og bruge det :)

I dag blev shelteret så "færdigt", der mangler bare lidt finish :) men indviges det skulle det :)

onsdag den 19. maj 2010

Vækstbænk forsat...

Mistbænken køre forsat men radiserne er allerede begyndt at løbe i stok, men det er ok for nu begynder jeg at kunne få radiser fra friland. Jeg har nu har været selvforsynende med salat og radiser siden 1.maj og det er selvom man selvfølgelig begynder at spise mere af det end normalt :)

Ville lige nå et billede mens der stadig var nogle radiser i, men som i kan se går det godt med salaten der i :)

Sidst på foråret 2010

Så er de fleste tulipaner sprunget ud og det fleste påske liljer afblomstret, så skyndte mig lige at skyde et par billeder.

Nye sjove påskeliljer :) Tulipanerne er også nye da jeg tænkte de stod godt til flagstangen og for at få noget nu når påskeliljerne afblomstre. Alle andre end de ny plantet påskeliljer er afblomstret eller meget tæt på.





Jeg elsker tulipaner og er ved at få en god del nu :)

mandag den 17. maj 2010

Bonsai

Fik lyst til at forsøge mig med bonsai igen, så gik en tur og fandt en måske tre år gammel birk. Den har fået knækket stammen måske det første år, dernæst har den skudt to nye med deres sidegrene og det har fået lov at gro i måske to år, det har givet det en tyk lille stamme på to cm der deler sig, der var ingen rødder synlige og den stod pænt lige op.


Jeg gravede den op, beskar rødder, synliggjorde den øverste del fra jord, plantede den skråt i en potte, "flettede" de to stammer og et par andre grene, bandt dem ned, omviklede en gren med ståltråd og formede den.

Jeg beskar faktisk træet før jeg plantede det for bedre at få en fornemmelse, men det vil jeg normalt ikke anbefale på en birk om foråret men det var meget lidt :)

Når den lige har fået noget hvile har jeg tænkt mig at nippe alle dens blade eller klippe dem over for at få dem til at lave flere og mindre blade så den bliver tættere.

Radiser i vækstbænk

Vil lige hurtigt sige at radiserne i vækstbænken allerede har tendens til at løbe i stok.

tirsdag den 4. maj 2010

Første høst 2010 :)

Salat og radiser i min nye vækstbænk har overhalet dem på friland med flere uger og jeg har kunne lave min første høst til maden :)

Billedet er fra den 09/04 og er selvsået radiser på friland

Billedet er fra den 09/04 og er sået radiser (samme frø som selvsået) og salat i vækstbænk.

Præcist en mdr senere, en lille håndfuld blandet salat og to radiser var hvad jeg nænnede at tag :)